Igor Grosu despre îndemnul de a renegocia prețul la gaz: Care e sensul să te duci la Moscova, să ceri? Să faci turism încolo și înapoi? Noi nu vom accepta ce doresc ei

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate nu crede că există vreo posibilitate de a obține un preț mai mic la gazele naturale, întrucât Rusia ar impune condiții inacceptabile. „În acest caz, care e sensul să te duci la Moscova, să ceri? Să faci turism încolo și înapoi?”, a declarat Igor Grosu la Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„De ce să dăm curs la asemenea chemări? Noi nu vom recunoaște datoria de 8 miliarde, nu e a noastră, nu vom accepta statut federativ, cum s-a scăpat cu vorba, recent, un reprezentant al coloanei a 5-a aici sau să numim războiul operațiune specială, ce cuvânt au mai găsit”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Replica vine la îndemnurile opoziției către guvernare de a renegocia contractul la gazele naturale cu Federația Rusă, după ce tariful intern a crescut de aproape 6 ori în ultimul an.

„Noi am obținut un contract pe care puteam să îl obținem, eu nu o să mă apuc să vând o bucată de țară doar ca să avem jumătate de an gaze mai ieftin”, a declarat și președinta Maia Sandu, care a explicat ulterior că nu s-a referit la vreo cerință concretă din partea Moscovei și nu va veni cu precizări ca să nu „speculeze”.


Pub