Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii. Premierul Liz Truss a depus jurământul de credință

Charles al III-lea a fost proclamat astăzi, oficial, rege al Marii Britanii. Vineri seara, el a susținut primul discurs public în calitate de nou suveran al Marii Britanii. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, regina consoartă Camilla, scrie digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Înainte de a intra în palatul regal, Charles a salutat mulțimea, a dat mâna cu oamenii strânși în fața porților și le-a primit direct condoleanțele și urările de bine pentru domnia pe care o începe.

Regele a avut apoi prima sa audiență oficială cu Liz Truss, șefa guvernului britanic.

După această întâlnire, Charles s-a adresat pentru prima oară națiunii în calitate de Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Membrii familiei regale de la Balmoral, îmbrăcați în negru, au salutat sâmbătă după-amiază mulțimea adunată la porțile domeniului din Scoția unde a murit Regina, după ce s-au întors de la o slujbă religioasă privată. Familia regală a fost întâmpinată de oameni care au salutat, au aplaudat și au depus flori în onoarea reginei.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a susţinut un discurs sâmbătă, după ce a fost proclamat în mod oficial suveran al Regatului Unit. El a spus că va încerca să urmeze exemplul mamei sale, regina Elisabeta a II-a, a cărei domnie „a fost fără precedent”.

„Mă voi strădui să urmez exemplul mamei mele”, a spus regele.


Pub