Propaganda Kremlinului lovește din nou: „Noi purtăm războaie în scopuri pașnice”

10 Sept. 2022, 08:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Sept. 2022, 08:15 // Actual //  Lupu Eduard

În fiecare zi de luni până joi, Vladimir Solovyov, de la postul de televiziune Rossiya-1, analizează în talk-show-ul socio-politic subiecte de actualitate, dar cele mai aprinse teme sunt despre războiul din Ucraina. Iar ultima sa declarație i-a șocat pe invitaţi.

La discuțiile care are au loc în studioul programului realizat de Vladimir Solovyov, Rossiya-1, iau parte experți, politicieni, politologi, jurnaliști și antreprenori. De cele mai multe ori, celebrul jurnalist, ridică tonul la invitații care nu-i susțin ideile.

Un nou moment care i-a şocat pe invitaţi a fot atunci când Vladimir Soloviov  a afirmat în timpul emisiunii sale difuzate de postul Rossiya-1 că rușii poartă războaie în scopuri pașnice.

Discuția privind războaiele în scopuri pașnice ale Rusiei începe după o intervenție a politologul Dmitri Kulikov care afirmă că „în Occident se spune deschis acum că ei planifică ani de zile de conflict armat în Ucraina. Din înțelegerea mea, noi i-am tot îndemnat să se oprească: „Nu o faceți, nu merită”.

Vladimir Solovyov spune că Rusia luptă pentru pace

„Mai multe momente orwelliene, în care cei mai buni propagandiști ai Kremlinului pretind că Rusia a implorat Occidentul să nu înceapă acest război (pe care Rusia l-a început după ce fiecare lider occidental l-a îndemnat pe Putin să nu invadeze Ucraina).

Kulikov a fost întrerupt de Vladimir Soloviov, moderatorul emisiunii de la Rossiya-1 care este prezentată sub forma unei „dezbateri”, acesta intervenind pentru a spune că „principala diferență între noi și ei Occident este că noi tot căutăm pace, dar ei cer înfrângerea noastră”.

Cancelarul german Olaf Scholz, acuzat că îl are pe Adolf H. drept model și idol

„Cât timp purtăm războaie în speranța păcii, spre deosebire de obiectivul victoriei finale asupra Occidentului, ne vom tot lovi de dificultăți”, adaugă el. Soloviov a apărut în emisiune fără vânătăile care au declanșat un val de ironii pe rețelele de socializare zilele trecute.

El a părut de asemenea mai calm comparativ cu intervențiile avute în ultimul timp la adresa șefului diplomației europene Josep Borrell, pe care l-a numit un admirator al dictatorului spaniol Francisco Franco, și a cancelarului german Olaf Scholz, despre care a spus că îl are pe Hitler drept model și idol.

Într-un alt monolog îndelungat susținut într-o altă emisiune a sa difuzată la sfârșitul lunii august, el a părut să uite inclusiv de propaganda oficială a Kremlinului, vorbind despre „războiul”, și nu „operațiunea militară specială”, din Ucraina, și afirmând că acesta a început în 2014, o referință la războiul separatist din Donbas.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău