image
Sursa foto: Replica Media

„Gardianul” Cetății Soroca, Nicolae Bulat, s-a stins din viață după o boală grea

Muzeograful Nicolae Bulat, director al Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, deținător al „Ordinului Republicii” și al Ordinului „Steaua României” în grad de Ofițer, Nicolae Bulat, s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani.

„Cu tristețe vă informez că Nicolae Bulat nu mai este printre noi. Singurul lucru ce nu-l putem schimba în viață este Destinul. Zbor ușor Om Bun spre cer”, a notat pe pagina sa de facebook, fostul deputat Alexandru Cimbriciuc.

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. A activat în calitate de profesor, muzeograf, istoric și scriitor. Timp de mai mulți ani a condus Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca fiind considerat unul dintre cei mai buni ghizi din Moldova, supranumit „gardianul” Cetății Soroca.

Este autorul monografiei„Județul Soroca. File de istorie” (2000, volumului de povestiri „Jupânița cea frumoasă” (2011), „Cetatea Soroca – istorie, memorie și tradiții seculare” (2015), „În căutarea unui mare erou, Generalul Stan Poetaș” (2020) ș.a. Numele său se regăsește în lista a „1000 de mari intelectuali” din Europa, elaborată de Centrul Internațional de Biografii „Cambridge”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: