image
Sursa foto: Jurnal.md

Alex Cozer, despre decizia Air Moldova de a relua zborurile spre Moscova: „E un semnal grăitor pentru Ucraina și Europa”

Jurnalistul Alexandru Cozer a emis o reacție dură după ce Compania Air Moldova a anunțat că-și reia zborurile spre Moscova. El observă că Aeroportul din Chișinău și până acum era foarte accesibil pentru agentura rusă, însărcinată să facă destabilizări în Republica Moldova, și se întreabă dacă decizia respectivă nu va agrava și mai mult situația privind securitatea din regiune.

Acum Air Moldova, furată pur și simplu de la stat, la prețul unui motor de avion vechi de 10 ani, anunță reluarea curselor Chișinău-Moscova de la 1 octombrie. Adică de când agentura rusă trebuie să încingă și mai mult spiritele aici pentru a pregăti destabilizările din prag de iarnă.

În plus, e un semnal grăitor pentru Ucraina și Europa care tocmai a decis înăsprirea drastică a condițiilor de acordare a vizelor pentru ruși.

Sancțiuni n-am introdus, oligarhii ruși pot lejer aici să-și dosească banii și să finanțeze acțiuni subversive. Acum le mai oferim și zbor direct la Moscova”, menționează Alex Cozer.

Jurnalistul a mai adăugat că astăzi nicio țară occidentală nu are curse aeriene care s-o lege de Rusia. „Mai mult decât atât, UE, SUA, Canada, Japonia, Australia, Coreea de Sud și multe alte state au interzis aeronavelor deținute de companii rusești să le survoleze spațiul aerian”, a conchis Alex Cozer.

Amintim că azi compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând de la 1 octombrie, după sistarea acestora în luna februarie curent, odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia.

Operatorul aerian transmite într-un comunicat că această decizie ar veni „ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: