image
Sursa foto: Facebook // Termoelectrica S.A.

Termoelectrica digitalizează rețeaua de distribuție a agentului termic

Termoelectrica este în plin proces de digitalizare a sistemului de monitorizare a echipamentului electric. Astfel, Serviciul Electric al întreprinderii va putea monitoriza de la distanță instalațiile electrice în funcțiune, inclusiv a celor din cadrul Stației de Pompare nr.5.

Platforma (Scada Electric) a fost instalată cu succes la Stația de Pompare nr. 5 prin digitalizarea unui șir de procese, cum ar fi: monitorizarea funcționalității utilajului, analizarea calitativă a datelor din întregul sistem, pentru a reduce erorile, pierderile și întârzierile.

Alte avantaje ale platformei sunt stocarea informațiilor, păstrarea arhivei și asigurarea trasabilității proceselor prin stocarea tuturor datelor într-o baza de date unică cu sincronizarea în timp a evenimentelor, raportarea datelor în formate flexibile.

Digitalizarea sistemului de monitorizare a echipamentului electric a fost implementată până acum în cadrul a 10 stații de pompare, inclusiv la Centrala Electrică cu Termoficare, Sursa I. Lucrările s-au desfășurat în perioada 6-8 septembrie curent, fiind finalizate cu succes, iar consumatorii reconectați la serviciile de termoficare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: