image
Sursa foto: Jurnal.md

Și-a lăsat prietenul la volan și s-au ales amândoi cu dosare penale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care a fost depistat conducând un autoturism, deşi nu avea permis de conducere, dar și în privința proprietarului mijlocului de transport respectiv, pentru încredințarea acestuia de a fi condus pe drumurile publice.

Pe 8 septembrie curent, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, doi bărbați de cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani (conducătorul auto) și, respectiv, 26 de ani (pasagerul), călătorind cu un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, conducătorul auto nu a putut a prezenta un permis de conducere, declarând că a facut schimb cu prietenul lui, în ultimii 10 kilometri, până la ieșirea din România, întrucât acesta era foarte obosit.

În cadrul verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că persoana aflată la volanul mașinii nu deţine permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: