image
Sursa foto: Jurnal.md

Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, eliberat din Penitenciarul nr. 13 și plasat în arest la domiciliu

Complicele ex-președintelui Republicii Moldova în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor a fost plasat în arest la domiciliu de către magistraţi.

În după amiaza zilei de astăzi, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, vizat în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor.

Precizăm că, în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a examinat şi cererea avocatului înaintată în interesele învinuitului cu privire la revocarea sau înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv cu o măsură mai blândă.

Aşadar, deşi procurorul anticorupţie a prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării complicelui vizat în arest preventiv, totuşi magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv aplicată în privinţa acestuia în arest la domiciliu, cu prelungirea măsurii pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupţie consideră încheierea instanţei ca fiind neîntemeiată, urmând să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: