(foto) Imagini emoționante de la Buckingham: Mii de oameni s-au adunat în fața palatului pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Imagini emoționante de la Londra. Mii de oameni s-au adunat în fața Palatului Buckingham pentru a-i aduce omagii reginei celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Mulțimile adunate la Palatul Buckingham și la Castelul Windsor au izbucnit în lacrimi când s-a anunțat moartea reginei.

Foto: libertatea.ro

Imediat, au început să se înalțe munți de flori la cele două reședințe. „Este un moment istoric”, spune un britanic aflat în fața Palatului Buckingham, potrivit BBC, scrie libertatea.ro.

„Nu vom mai vedea o regină în viața noastră, nu vom mai vedea pe cineva să domnească atât de mulți ani”, spune o tânără. „A fost o parte din ceea ce face ca această țară să fie ceea ce este”, afirmă un bărbat, completând că Regina Elisabeta este o partea a identității Marii Britanii. Și în centrul Londrei, în Picadilly Circus, oamenii s-au adunat. Acolo a apărut un banner uriaș cu chipul reginei.


Planul guvernului britanic, care prevede ce se va întâmpla în zilele următoare morții Reginei Elisabeta a II-a, nume de cod – Operațiunea Podul Londrei, pentru multă vreme învăluit în mister, a fost obținut de jurnaliștii Politico, cei care au expus planul cu fiecare dintre pașii săi.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani, joi, 8 septembrie.


Pub