(video) CSM, în ședință: Cererile de demisie a doi judecători, acceptate

Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi au fost mai multe proiecte, printre care și cererile de demisie a doi judecători.

Foto: Captură de ecran

Ședința s-a încheiat.

update Se examinează cererile unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea concediului de odihnă anual sau rechemarea din concediul de odihnă anual.

update Se examinează proiectul cu privire la aprobarea unor dispoziții emise de Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Cu 5 voturi pro, dispozițiile au fost acceptate.

update Demersul Colegiului ”Alexei Mateevici” din Chișinău, referitor la acordarea posibilității efectuării stagiului de practică de către elevii specialității ”Jurisprudență”, calificarea ”Grefieri” în cadrul Judecătoriei Chișinău, acceptat de membrii CSM.

update Se examinează demersul Colegiului ”Alexei Mateevici” din Chișinău, referitor la acordarea posibilității efectuării stagiului de practică de către elevii specialității ”Jurisprudență”, calificarea ”Grefieri” în cadrul Judecătoriei Chișinău. Demersul, acceptat.

update Demersul Institutului Național al Justiției, referitor la delegarea unui judecător pentru participare la atelierul de lucru pentru formarea formatorilor în domeniul tehnologiilor informaționale, organizat la 21 septembrie 2022, admis de CSM.

update Demersul Proiectului ”Instanțe Judecătorești Model” referitor la delegarea unor judecători pentru participare la ”Forumul național privind implementarea conceptului de instanță model”, aprobat de CSM.

update Se examinează demersul Agenției Națiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor și Criminalității din Republica Moldova (UNODC), referitor la delegarea unui judecător pentru participare la atelierul de lucru organizat în perioada 27 – 29 septembrie 2022, în or. Budva, Muntenegru. Demersul, acceptat.

update Se examinează demersul Institutului Național al Justiției, referitor la expunerea opiniei asupra proiectului Planului de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și procuror - 17 octombrie 2022 – 16 aprilie 2024. Demersul, acceptat.

update Proiectul cu privire la propunerile de modificare a Regulamentului privind stabilirea gradelor de complexitate unice naționale a cauzelor judiciare civile, penale și contravenționale şi a Nomenclatorului gradelor de complexitate, parte componentă a acestuia, acceptat.

update Demersurile unor președinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea gradului de calificare unor judecători, acceptate.

update Cererea cu privire la cererea judecătorului Rosița Rusu-Parii de la Judecătoria Soroca, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor, acceptată.

update Proiectul cu privire la cererea judecătorului Valentina Stratulat de la Judecătoria Ungheni, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor, acceptat.

update Cererea de demisie a judecătorului Ion Morozan de la Judecătoria Chișinău, acceptată.

update Cererea de demisie a judecătorului Nadejda Lazareva de la Judecătoria Comrat, sediul Ceadîr-Lunga, acceptată.

update Cererea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului pentru pornirea urmaririi penale în privința unui judecător și efectuarea perchezițiilor, acceptată de CSM.

update Ședința a început.


Pub