(video) Angajații de la privat nu vor primi indemnizația unică de 3000 de lei. Gavrilița: Discuții despre majorări trebuie să fie cu angajatorul

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, îndeamnă persoanele angajate în instituții private să vorbească cu angajatorul în cazul în care au nevoie de majorări de salariu, în contextul situației economice, provocate de criza energetică și războiul din Ucraina. „Angajatorul e o persoană privată, un agent economic, deci discuții despre majorarea salariului trebuie să fie cu angajatorul. Nu-i poți spune unei companii private cât să pună salariu, afectezi competitivitatea, noi am reglementat salariul minim”, a spus Gavrilița.

Foto: UNIMEDIA

Totuși, întrebată, ce ar trebui să facă oamenii care nu sunt angajați la stat și au un salariu mai mic de 15 mii de lei, prim-ministra le-a sugerat să vorbească cu angajatorul.

„Angajatorul lor e unul privat, noi încercăm să ajutăm business-ul prin programe. Am compensat o parte din creșterea tarifelor la gaze nu doar pentru persoane fizice, dar și pentru persoane fizice”, a spus aceasta.

Prim-ministra spune că circa 200 de mii angajați sunt la stat, iar 600 mii la privat.



Pub