„Compania este controlată de Șor și a făcut un anunț iresponsabil.” Igor Grosu și Andrei Spînu au făcut declarații despre anunțul lansat de Air Moldova

spinu grosu
Foto: screenshot

Compania aeriană Air Moldova a anunțat astăzi, 9 septembrie, că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie. Acest subiect a stârnit dispute în spațiul public, așadar, președintele Parlamentului Igor Grosu și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu au venit cu declarații la acest capitol.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a venit cu o reacție la anunțul făcut de compania aeriană Air Moldova, precum că aceasta ar fi primit nenumărate solicitări din partea cetățenilor moldoveni care se află în Federația Rusă de a relansa cursa Chișinău-Moscova.

„Minciună lansată în spațiul public ca multe altele care au menirea de a ridica niște așteptări la unii și de a crea tensiuni. A fost din nou un instrument de manipulare și de dezinformare a acestei companii. Este o știre care nu are niciun substrat, aruncată în spațiul public pentru a crea probleme. Este o minciună creată de cei care vor să destabilizeze situația din Republica Moldova”, a declarat Igor Grosu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Totodată, anunțul companiei aeriene este catalogat drept unul „iresponsabil” de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu.

„Știm cum a fost preluată acea companie și de cine. Eu am să spun direct – de Șor. Această companie este controlată de Șor și a făcut un anunț iresponsabil. Noi credem că astfel de zboruri sunt riscante. Rog cetățenii să nu se lase amăgiți de acest anunț pentru că nu este nimic clar încă” a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Bună Seara”, difuzate la postul public de televiziune.

În dimineața zilei de 9 septembrie, compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022.

În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a venit cu un mesaj în care se spune că examinează acest anunț.

Pe 6 septembrie, Air Moldova a anunțat că lansează zboruri noi spre Tbilisi, Praga și Varșovia. Vedeți care este programul și prețul unui bilet.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente