Aliona Nesterov a fost desemnată pentru funcția de șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție

Nesterov
Foto: Pro TV Chișinău

Aliona Nesterov a fost desemnată în funcția de șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție. Decizia aparține Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Viorica Drăgălin, șefa Procuraturii Anticorupție, a menționat într-un mesaj pe rețelele de socializare că este bucuroasă să vadă în echipa de conducere „patru șefi-adjuncți motivați și integri”

Potrivit anticorupție.md, şi-a început cariera în 2011 în Procuratura sectorului Ciocana a municipiului Chişinău, după absolvirea Institutului Naţional al Justiţiei.

La 7 septembrie 2020, a fost numită în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție. Este deţinătoare, din 2021, a Insignei „Eminent al Procuraturii”. În posesia familie se află două apartamente. Unul obținut prin contract de donație și altul obținute prin contract de vânzare-cumpărare.

În 2021, Aliona Nesterov a obținut venituri salariale în valoare de 351 407 de lei, date incluse în declarația de avere.

Amintim că în perioada aceluiași an, procurora a figurat într-o investigație de la Anticorupție.md. În material se arată că aceasta ar fi primit mai multe donații din străinătate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente