‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBriceni: O treime din recolta de cartofi, lăsată să putrezească pe câmp

Briceni: O treime din recolta de cartofi, lăsată să putrezească pe câmp

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aproximativ o treime din recolta de cartofi din nordul Moldovei va rămâne pe câmp. Din cauza secetei din timpul verii, legumele au început să putrezească încă din pământ. Producătorii agricoli spun că vor suferi pierderi uriașe, transmite Nordnews.md.

Asta în pofida faptului că anul acesta cartofii sunt aproape de două ori mai scumpi decât la începutul sezonului trecut. Prețul ajunge până la 5,5 lei pentru un kilogram.

Un fermier din Caracușenii Vechi are 12 hectare de cartofi. Din cauza lipsei de umiditate și de calciu, până la 40 la sută din recoltă a fost distrusă.

„Ne așteptam la 10 tone, dar când am recoltat – 6-7 tone la hectar”.

Ivan Timofti are un hectar și jumătate de cartofi. Pensionarul a sperat că va putea nu numai să asigure „a doua pâine” întregii familii, ci și să câștige niște bani.

„Anul trecut am obținut o recoltă de 13-14 tone la hectar. Anul acesta este foarte slabă. Nu a plouat deloc până de curând”.  

Menționăm că, în piețele din țară cartofii costă între 9 și 13 lei/kg.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

3 Comentarii

  1. Pi..rii dib Briceni nu se mai satură de bani, vor sa câstige câte uu milion pe an, așa e in argricultura, când mai bine când mai rău, faci business pe riscul tău.

    • Singur ești 3’14 dar, in loc sa zici mulțumesc că oamenii aceștia muncesc pământul și hrănesc nemulțumiți alde tine încă îi numești in toate felurile, interesant ce ai face daca ar fi foamete și piețele ar fi goale

    • Pi dări îs perecupcici care nu muncesc nimic doar cumpără roada de la producător cu un preț mizer, țăranul care muncește din noapte în noapte și are mereu griji în cap, perecupcici niște nemernici care se îmbogățesc pe spinarea producătorului

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›