image
Sursa foto: Getty Images

Erling Haaland rămâne fără un coleg de ”națională”. Va juca în Rusia, iar Federația de la Oslo l-a pedepsit

Fotbalistul norvegian Mathias Normann (26 de ani) a ales să meargă sub formă de împrumut la Dinamo Moscova, în acest sezon, iar federația de la Oslo a anunțat că acesta nu va mai fi convocat la echipa națională.

Mijlocașul aparține de Rostov, însă sezonul trecut a fost împrumutat în Anglia, la Norwich City, în contextul în care Rusia a provocat războiul din Ucraina.

Dacă sezonul trecut a ținut cont de situația provocată de țara lui Vladimir Putin, de data aceasta Mathias Normann a cântărit altfel situația. Nu a considerat că ar fi o problemă dacă va continua să joace în Rusia, la Dinamo Moscova.

Cel mai probabil, Mathias Normann a luat această decizie din rațiuni financiare. Pe lângă împrumutul propriu-zis, Dinamo Moscova și-a păstrat și opțiunea de a-l transfera definitiv, în vara viitoare, dacă jucătorul va confirma.

Așadar, are șanse de a rămâne în Rusia și din sezonul viitor, dacă va avea evoluții apreciate.

Decizia fotbalistului a determinat președintele Federației Norvegiene de Fotbal să anunțe suspendarea lui Normann din echipa națională a Norvegiei, în semn de solidaritate pentru eforturile Ucrainei și ale Europei, în oprirea războiului.

”Fotbalul norvegian şi european consideră că trebuie să existe o presiune comună asupra Rusiei, parte beligerantă care şi-a folosit într-un mod foarte activ poziţia de forţă și în sport”, a declarat președintele Federației Norvegiene de Fotbal, Lisa Klaveness.

În cariera sa, Mathias Normann a mai evoluat pentru Lofoten, Bodo Glimt, Alta, Brighton&Hove, Molde, Rostov și Norwich, până să ajungă la Dinamo Moscova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: