Un TIR, condus de un moldovean a lovit un microbuz plin cu pasageri, în România: 15 persoane, rănite
Un grav accident rutier a avut loc joi de dimineață în localitatea Şiviţa din judeţul Galaţi. În accident au fost implicate două autovehicule, un TIR şi un microbuz în care se aflau 18 persoane, scrie presa română. Potrivit sursei, un moldovean, aflându-se la volanul TIR-ului ar fi intrat în coliziune lateral spate dreapta cu microbuzul.
Foto: libertatea.ro

15 pasageri au fost răniţi în urma impactului.

„La data de 8 septembrie 2022, la ora 07:26, Poliţia Galaţi a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 26, în interiorul localităţii Şiviţa, din judeţul Galaţi, a avut loc un accident rutier.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 30 ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un tir pe drumul menţionat, pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers, ar fi intrat în coliziune lateral spate dreapta cu un microbuz transport persoane intrajudeţean, ce era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 35 ani.

În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea uşoară a unui număr de 15 persoane, toate aflate în microbuz. Mai multe echipaje de la ambulanţă s-au deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. În prezent se circulă dirijat pe un singur sens de mers. S-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment rutier.”, informează IPJ Galaţi.


Pub