Alaiba, nemulțumit că „Harvard a ajuns insultă în Moldova”: Nu cred că oamenii preferă să fie conduși de incompetenți care abia de au luat BAC-ul

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că studiile la Harvard „ajung insultă în Moldova și asta nu e bine”. „Dodon și propagandiștii lui de buzunar au pornit acest atac în campaniile trecute, dar văd că se alătură lume de treabă. Prin asemenea expresii transmitem un mesaj în societatea noastră, că ar fi o rușine să ai o diplomă de la universități de calibru mondial. Haideți să nu coborâm la nivelul Dodonilor și Cebanilor, cărora tare le mai place să facă din Harvard muchia atacurilor lor”, a scris parlamentarul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Uneori mai fac aici o pauză și vă chem să avem o mică conversație sinceră, atunci când cred că ceva e important. Asta e una din acele ori.
Luarea în derâdere a educației de calitate miroase urât a comunism și mediocritate. Anume în URSS cuvântul „inteligent” era luare în derâdere, vecin cu înjurătura („auzi, băi, inteligentule!”). Așa, în doar o generație, am ajuns că mai nimeni să nu vrea să fie numit inteligent.

Harvard ajunge insultă în Moldova și asta nu e bine. Dodon și propagandiștii lui de buzunar au pornit acest atac în campaniile trecute, dar văd că se alătură lume de treabă. De ce a făcut-o el? Pentru că el e exemplul de mediocritate. În campanie, pe când Maia Sandu avea Harvard și nu se lăuda cu asta, Dodon NU avea Harvard și se lăuda cu asta. Așa un paradox. Doar nimeni nu fluturăm cu diplomele ca să demonstrăm ceva, nu? E un subiect împins de oponenții noștri, pentru că au observat și ei că prinde.

Eu nu cred că majoritatea oamenilor preferă să fie conduși de incompetenți care abia de au luat BACul, după care și-au cumpărat diploma de la vreo universitate mediocră din vreun demisol închiriat.

Prin asemenea expresii transmitem un mesaj în societatea noastră, că ar fi o rușine să ai o diplomă de la universități de calibru mondial.

Haideți să nu coborâm la nivelul Dodonilor și Cebanilor, cărora tare le mai place să facă din Harvard muchia atacurilor lor.

Fără supărare, prieteni dragi. Și nu luați asta ca afront. Ca totdeauna, încerc să îmi aduc modestul aport la menținerea unor valori fundamentale în societatea noastră. O societate fără educație de calitate nu are viitor. Doar o încercare să avem o conversație și să conștientizăm chestia asta.

Sunt subiecte pe care merităm criticați? DA! Ca și orice guvernare de pe orice punct al planetei. Dar nu pentru tot ce a ajuns să însemne „Harvard”. Asta este ideea”, a scris parlamentarul PAS Dumitru Alaiba, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Internetul a explodat, după ce ieri, prim-ministra Natalia Gavrilița i-a dat termen ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, pentru elaborarea site-ului lemne.md, mustrând-o în fața colegilor, pentru faptul că încă nu este gata. Internauții s-au amuzat pe seama denumirii site-ului pe care moldovenii vor trebui să verifice stocurile de lemne disponibile, iar deputatul PAS Dumitru Alaiba s-a arătat deranjat de reacția cetățenilor.

Prim-ministra Natalia Gavrilița spune că unii primari i-au comunicat despre anumite probleme cu distribuirea lemnului și cere o organizare mai bună. Aceasta a dat termen limită ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, pentru elaborarea site-ului lemne.md, după ce a mustrat-o în fața colegilor. „Unele primării nici nu știu la ce ocol silvic să se adreseze, e o situație inacceptabilă”, a spus șefa Guvernului. În replică, ministra Mediului a spus că site-ul este în proces de contractare a companiei, iar termenul e de 2 săptămâni. „Până atunci stocurile pot fi văzute pe site-ul Moldsilva”. Răspunsul nu a încântat-o pe Gavrilița.

De altă parte, președintele Platformei DA, Dinu Plîngău critică crearea site-ului lemne.md în octombrie. „Poate că nu toată lumea înțelege că suntem deja în toamnă și că oamenii nu se vor încălzi pe Facebook”, a menționat acesta. Totodată, Plîngău a reacționat și la anunțul făcut de fostul prim-ministru Vlad Filat precum că dacă Guvernul nu va fi schimbat „vom avea o toamnă foarte fierbinte”: „Probabil își va trage și un amic ca prim-ministru”, a spus Plîngău.


Pub