(video) Kulminski, despre scandalul din Găgăuzia: Erau 3 deputați PSRM, supărați că l-au arestat pe Dodon, și urlau non-stop lucruri obscene de genul „du-te și discută cu Putin!”

Fostul vicepremier pe Reintegrare susține că vizita Maiei Sandu la Comrat, încheiată cu scandal, a fost una reușită, cu discuții foarte bune. Cât despre spiritele încinse în cadrul ultimei întrevederi cu deputații din autonomia Găgăuză, Kulminski, care ar fi fost unul dintre organizatorii deplasării șefei statului în teritoriu, a spus că nu este decât „o provocare”. „Au fost trei deputați din fracțiunea socialiștilor, supărați probabil pe arestarea domnului Dodon, dar ei urlau non-stop lucruri obscene, de genul - du-te și înțelege-te cu Putin!”, a declarat Vladislav Kulminski la JurnalTV.

Foto: captură

„Din cei 34 de deputați adunați… 33 de fapt, 30 au pus întrebări dificile, dure, dar politicos, cu respect.

Au fost trei deputați din fracțiunea socialiștilor, supărați probabil pe arestarea domnului Dodon, care urlau non-stop, lucruri obscene, de genul: „Du-te și te înțelege cu Putin!”.

Așa nu se discută cu președintele. Ei au venit acolo cu scopul de a submina această întâlnire”, a declarat Kulminski.

Fostul vicepremier pe Reintegrare, care a demisionat la scurt timp de la învestirea Guvernului Gavrilița, Vladislav Kulminski a plecat de la Comrat, în aceeași mașină cu Maia Sandu.

Vizita șefei statului în regiune s-a încheiat cu scandal.

„Cel mai grăitor era mutra Irinei Vlah”. Astfel a comentat deputatul PAS, Oazu Nantoi, imaginile de la ședința Adunării Populare a Găgăuziei, la care au participat șefa statului, Maia Sandu și Bașcana, Irina Vlah.

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, care nu se regăsea în agenda de întrevederi a Maiei Sandu, dar care a fost într-un final invitată la o discuție cu aleșii locali, și-a exprimat regretul că „președinta așa și nu a răspuns la vreo întrebare și nu a reușit să depășească antipatiile personale”.

Președinta nu a avut o întrevedere tete-a-tete cu Bașcana Găgăuziei, în cadrul vizitei la Comrat. Aceasta a avut o discuție doar cu Speakerul Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov.


Pub