(stop cardu) Bolea: La noi e ca la mort. În toate țările e sărbătoare când vine roada, dar la noi - că a plouat, că nu a plouat, că mult, că-i puțin, că nu-i preț
Cheia succesului lui este în formarea de cooperative, iar energia lor trebuie să o canalizeze în căutarea de piețe, spune ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, care a mai adăugat că agricultorii din Moldova nu înțeleg că cheia succesului e la ei și nu la minister. „În toate țările e sărbătoare că a venit roada, la noi - că a plouat, că nu a plouat, că mult, că-i puțin, că nu-i preț și nu contează ce fel de produse noi vindem”, a spus Bolea la Punctul pe Azi de la TVR Moldova.
Foto: UNIMEDIA

Agricultorii din Moldova nu înțeleg că cheia succesului e la ei, nu este la mine, nu este la minister. Cheia succesului lui este în formarea de cooperative și toată energia lor trebuie să o canalizeze în căutarea de piețe pentru că tu strângi roada o dată la 12 luni, că-i măr, că-i grâu, că-i porumb, ce nu ar fi, după care tu ai 11 luni, în care tu trebuie să îți vinzi marfa ta și Asociațiile acestea ar trebui să nu umble să nu știu ce, dar ar trebui să își facă ca o cooperativă să se dezvolta economic, trebuie să își aleagă un conducător economic. 

Pentru că problema nu este în minister, dar este la ei, și soluția e tot la ei, și acest lucru le spun de fiecare dată. Au 11 luni în care trebuie să vândă. Ați mai văzut o țară în care în perioada în care vine recolta, că le-o spun de fiecare dată, la noi e ca la mort. În toate țările e sărbătoare că a venit roada, la noi - că a plouat, că nu a plouat, că mult, că-i puțin, că nu-i preț și nu contează ce fel de produse noi vindem. Trebuie să investim în procesare și post recoltare”, a spus Bolea.



Pub