A vrut să „ajute” un șofer, dar a fost reținut: Un polițist din Drochia, suspectat că ar fi cerut mită pentru a elibera o mașină din parcarea specială

Un polițist din Drochia a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ar fi cerut mită de la un șofer, pentru a-i elibera mașina din parcarea specială. Șoferul l-a denunțat la linia anticorupție a oficiului Nord al CNA.

Foto: UNIMEDIA

Bărbatul este ofițer al Serviciului supraveghere transport și accidente rutiere al Inspectoratului de Poliție Drochia.

Potrivit denunțătorului, pe data de 7 septembrie curent, aflându-se la volanul unei mașini de model Opel Astra, a fost stopat de agentul de circulație pentru verificarea actelor. După ce polițistul ar fi constatat că șoferul nu deține permis de conducere, i-ar fi ridicat mijlocul de transport pentru a fi plasat la parcarea specială. În urma unor discuții, polițistul i-ar fi sugerat că îi poate elibera mașina contra 1000 de lei.

Șoferul a telefonat în această dimineață la linia națională anticorupție și a sesizat DGT Nord a CNA. În urma denunțului, a fost inițiată o cauză penală, iar câteva ore mai târziu, ofițerul de poliție a fost reținut în flagrant, banii fiind depistați în automobilul personal.

În prezent, polițistul se află în custodia DGT Nord, fiind audiat în cadrul cauzei penale, pornite pe corupere pasivă.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Pub