Litvinenco despre nemulțumirea avocaților, după acuzațiile Maiei Sandu: Nu s-a referit la toți. La câțiva, îi cunoaște lumea

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, răspunde nemulțumirilor avocaților după acuzațiile șefei statului, Maia Sandu. „Nu s-a referit la toți. La câțiva, îi cunoaște lumea, tergiversează examinarea anumitor dosare”, a spus ministrul, la Cutia Neagră de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Pornind de la discuțiile din cadrul Consiliului și având în vedere declarațiile unor membri ai Consiliului cu privire la acțiunile unor avocați a venit cu această declarație. Nicidecum ea nu s-a referit la toți avocații, ci la avocații, câțiva despre care știe lumea, care tergiversează examinarea anumitor dosare cu pretexte inventate și în sensul acesta a fost declarația”, a spus Litvinenco.

Uniunea Avocaților din Republica Moldova s-a declarat îngrijorată de declarațiile președintei Maia Sandu, făcute în cadrul briefing-ului susținut după ședința CSS din 5 septembrie cu referire la „obstacolele, care în opinia membrilor CSS, există la înfăptuirea justiției”. Aceștia susțin că există riscul ca în timp apropiat să fie eliminat și să nu mai existe Statul de Drept în Republica Moldova.


Pub