‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
15 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii va merge la Moscova pentru a discuta despre embargoul la produsele agricole

Ministrul Agriculturii va merge la Moscova pentru a discuta despre embargoul la produsele agricole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vladimir, Bolea, ministrul Agriculturii, va merge în Rusia împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) pentru a găsi soluții în ceea ce privește embargoul rus la produsele agricole din Republica Moldova.

„Noi facem toate măsurile posibile și cele legale pentru a debloca situația. L-am invitat la minister pe domnul ambasador, am avut o discuție cu el, am trimis o scrisoare la Rosselhoznadzor, după care săptămâna viitoare vom avea o ieșire în teren împreună cu reprezentantul comercial al Federației Ruse, voi merge și eu la o investigație a unui caz enunțat de Federația Rusă în scrisoare. Așteptăm decizia și analiza finală a ANSA, după care mergem în Federația Rusă, va merge ANSA, unde vom face un mecanism, pentru că peste tot în lume se întâmplă lucrul ăsta.

Este factorul uman, care nu a fost suficient de serios în abordarea controlului și a omis o greșeală și a ajuns marfa acolo. Dar vorbim despre agricultură, agricultori, cetățeni ai Republicii Moldova, din acest considerent eu ca ministru al Agriculturii îi reprezint și pe ei”, a declarat Bolea, în cadrul unei emisiunii de la TVR Moldova.

Amintim că, începând cu 15 august curent, Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Rosselhoznadzor, a introdus restricții temporare la importul de produse agricole din 31 de regiuni din Republica Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›