image
Sursa foto: Telegram // IGSU al MAI al RM

Scurtcircuit, echipament electric defectat sau imprudență la fumat; Primele versiuni ale incendiului de la Piața Centrală

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit luni pe teritoriul Pieței Centrale.

La fața locului, pe parcursul a mai multor zile au lucrat specialiști din cadrul Laboratorului Experimental Antiincendiar, care au înaintat trei ipoteze în producerea arderii. În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiului, angajații IGSU au stabilit că focul ar fi putut porni din mai multe cauze.

Prima versiunea este un scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua ipoteză cercetată este legată de defecte ale echipamentului electric, iar a treia versiune înaintată spre cercetare este imprudența în timpul fumatului.

Potrivit specialiștilor, arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați a depozitului afectat de incendiu. La examinarea statică a locului de ardere, s-a stabilit că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind depistate porțiuni de conductori electrici.

Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu a obținut răspândire la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectat doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului, dar și o parte din bunurile materiale aflate în interior.

Cauza finală de producere a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare.

Amintim că luni, centrul capitalei a fost cuprins de un fum dens, după ce un incendiu a izbucnit la Piața Centrală. Potrivit IGSU, arderea a afectat o suprafață de circa 1200 metri pătrați. Pentru lichidarea incendiului, conform numărului sporit de intervenție de gradul II, la fața locului au fost îndreptate 9 autospeciale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: