image
Sursa foto: Profimedia

Erling Haaland rescrie istoria în UEFA Champions League. Pep Guardiola e extaziat

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guadiola, a afirmat că norvegianul Erling Haaland, noul atacant al campioanei Angliei, autorul unei duble pe terenul celor de la Sevilla (scor 4-0), la debutul în noua ediţie a Ligii Campionilor, ''are un instinct natural pentru a marca goluri".

"Îmi place această rutină, pentru că devine una, să vin şi să vorbesc despre Haaland la fiecare conferinţă de presă. Cifrele vorbesc pentru el, avem mereu senzaţia că ar putea înscrie şi mai multe goluri.

A fost o lovitură din afara careului, el era acolo. O centrare, el era acolo. Este întotdeauna la locul potrivit, la momentul potrivit. Nicio secundă mai devreme, nicio secundă prea târziu. O are în gene, are un instinct firesc de a marca goluri. El este mereu acolo la momentul potrivit, asta e marea lui virtute", a spus Guardiola.

Referindu-se la victoria categorică a echipei sale în Andaluzia, Pep Guardiola a precizat: "Din experienţă, ştiu că în Liga Campionilor trebuie să câştigi toate cele trei meciuri de acasă şi unul în deplasare pentru a te califica. Am câştigat deja jocul în deplasare, ceea ce scade puţin presiunea. Dar acum vom avea meciuri importante de jucat acasă".

Erling Haaland a marcat în minutele 20 şi 67 ale partidei de pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla, celelalte goluri ale oaspeţilor fiind înscrise de Phil Foden (58) şi Ruben Dias (90+2).

Norvegianul este singurul jucător din lume care a marcat 25 de goluri în primele sale 20 de meciuri în Champions League.

Din sezonul 1992/1993 și până acum, golgheterul all-time este Cristiano Ronaldo, cu 141 de goluri.

Conform PopFoot, în timp ce Haaland încă mai are 9 goluri de marcat pentru a intra în această ierarhie, rivalul său, Kylian Mbappe, a ajuns marți seară la borna 35, care îi aduce, momentan, locul 18 în clasamentul de mai jos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: