image
Sursa foto: Profimedia

"Final Four" pentru banca lui Chelsea! Englezii au anunțat lista cu principalii candidați la succesiunea lui Tuchel

Chelsea l-a demis pe Thomas Tuchel (49 de ani), la doar câteva ore după eșecul echipei de pe terenul lui Dinamo Zagreb, scor 0-1, din cadrul grupei E în Champions League.

Decizia a fost una extrem de surprinzătoare, întrucât nimic nu anunța demiterea neamțului care a adus "trofeul cu urechi mari" în cabinetul lui Chelsea în sezonul 2020/2021.

Conform presei britanice, în acest moment favorit la succesiunea lui Tuchel este Mauricio Pochettino (50 de ani).

Argentinianul este liber de contract după despărțirea de PSG. Sud-americanul a mai antrenat în Premier League în două rânduri, la Southampton și la Tottenham (2013-2014, 2014-2019).

Pe lista "albaștrilor" mai există alți doi tehnicieni liberi de contract, Joachim Low (62 de ani, ultima oară la Germania) și Zinedine Zidane (50 de ani, ultima oară la Real Madrid).

Un alt candidat puternic de pe această listă, și, în același timp, singurul care antrenează în prezent o echipă, este Graham Potter (47 de ani).

Englezul o pregătește pe Brighton și este unul dintre cei mai apreciați antrenori din Premier League, datorită stilului de joc foarte ofensiv. Contractul cu actuala sa echipă expiră în vara lui 2025.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: