image
Sursa foto: profit.ro

România: Guvernul a alocat bani pentru repatrierea românilor afectaţi de anularea zborurilor Blue Air

Executivul de la București a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Ministerul Afacerilor Externe este autoritatea care va face demersurile necesare pentru a informa cetăţenii români aflaţi în străinătate şi care solicita asistenţă consulară cu privire la măsurile de repatriere.

De asemenea, Ministerul Transporturilor şi compania Tarom răspund de modul de utilizare a acestor fonduri, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite la fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

La nivelul MAE român există un call-center cu număr de telefon unic la dispoziţia românilor aflaţi în străinătate, unde aceştia pot semnala nevoia de sprijin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: