image
Sursa foto: schengenvisainfo.com

Țările baltice au ajuns la un acord pentru a restricționa intrarea cetățenilor ruși care călătoresc dinspre Rusia și Belarus

Lituania, Letonia și Estonia, membre ale Uniunii Europene, au ajuns la un acord pentru a restricționa intrarea cetățenilor ruși care călătoresc dinspre Rusia și Belarus, au declarat astăzi miniștrii lor de externe.

Cele trei națiuni baltice se așteaptă să pună în aplicare interdicția de intrare până la mijlocul lunii septembrie. Aceasta va include excepții, cum ar fi cele din motive umanitare și familiale, șoferii de camion și diplomații, a declarat ministrul leton de externe Edgars Rinkevics.

„În ultimele două săptămâni și luni, trecerea frontierei de către cetățenii ruși care dețin vize Schengen a crescut dramatic. Acest lucru devine o problemă de securitate publică, aceasta este, de asemenea, o problemă de natură morală și politică”, a declarat el într-o conferință de presă în Lituania, citat de Reuters și G4Media.

Zborurile directe între Rusia și UE au fost anulate după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, lăsând puține opțiuni pentru ruși de a călători în Uniune.

Noutăţile partenerilor

comentarii: