(video) Șor și PCRM au protestat la Ambasada Germaniei: Nu fiți orbi la abuzurile PAS

Partidul „Șor” și Partidul Comuniștilor au organizat un nou protest comun în capitală. De această dată, deputați și susținători ai acestor formațiuni au mers la Ambasada Germaniei din Chișinău și au cerut diplomaților occidentali să ia atitudine împotriva abuzurilor guvernării PAS asupra opoziției parlamentare. Potrivit lor, deși au susținut venirea PAS la conducere, la un an de când acest partid a preluat puterea totală în Republica Moldova, ambasadele statelor UE se prefac că nu văd derapajele, încălcările și modul dictatorial de a conduce al PAS și al Maiei Sandu.

Foto: partidulsor.md

„Ne exprimăm regretul că reprezentații misiunilor diplomatice au preluat rolul de spectator al circului politic al PAS și al Maiei Sandu și că nu previn și nu curmă fărădelegile comise de actuala guvernare. Misiunile diplomatice, care pretind că joacă un rol important în calitate de promotori și apărători ai drepturilor omului și ai democrației, ignoră faptul că oameni de rând sunt vizați în dosare politice și ajung după gratii, sunt învinuiți pe nedrept și în lipsa probelor concludente care le-ar demonstra vinovăția. Atunci când închideți ochii la abuzurile PAS sunteți complicii acestor fărădelegi. PAS spune că vrea să ne ducă în Europa, dar folosește aceleași tactici ca ale celor mai mari dictatori ai lumii”, a declarat deputatul PCRM, Diana Caraman.

La protestat au venit și câteva zeci de oameni care au ținut în mâini pancarde cu mesajele: „Nu fiți spectatori ai circului politic al PAS”, „Promovați democrația, dar susțineți dictatura!”, „Tăcerea voastră naște monștri!”, Marina Tauber, deținut politic!”, „PAS și Maia Sandu închid gura opoziției!”

Protestatarii au mai spus că opoziția este suprimată și batjocorită, lipsită de orice drepturi, oponenții politici sunt bombardați cu dosare penale, iar liderii cei mai vocali ai opoziției, printre care și deputatul Partidului „Șor”, Marina Tauber, sunt ținuți după gratii fără niciun fel de argumente juridice.

„Dacă astfel de derapaje avea să le comită vreun partid din orice țară a UE, soarta lui avea să fie pecetluită, iar singura soluție ar fi fost demisia. Atunci când închideți ochii la abuzurile PAS sunteți complicii acestor fărădelegi. PAS spune că vrea să ne ducă în Uniunea Europeană, dar folosește aceleași tactici ca ale celor mai mari dictatori ai lumii. Numai după protestele noastre, la solicitarea presei, Ambasada SUA și Delegația UE au declarat că susțin drepturile protestatarilor pașnici de a-și exprima opiniile. Totodată, au menționat că urmăresc îndeaproape modul în care sunt gestionate cazurile juridice și că așteaptă ca Guvernul Republicii Moldova să aplice justiția în mod egal și transparent”, a mai adăugat deputatul PCRM, Diana Caraman.

Prezent la protest, deputatul din partea Partidului „Șor”, Vadim Fotescu, a declarat că PAS nu mai reprezintă astăzi cetățenii Republicii Moldova. El a adăugat că Guvernarea PAS a generat, într-un singur an, un număr record de crize și a sărăcit populația, iar procuratura a devenit astăzi principalul element represiv al regimului PAS și al Maiei Sandu.

„Prin intermediul procurorilor docili, cumpărați și speriați și ei, la rândul lor, cu dosare penale, actuala guvernare a început un amplu proces de epurare a politicienilor incomozi. Sub pretextul luptei cu corupția, sunt pornite dosare politice la comandă și, în lipsa unui proces echitabil, precum și în absența unor probe relevante, politicienii care se opun regimului sunt băgați după gratii. Vă cerem să faceți uz de toate mijloacele diplomatice pe care le aveți la îndemână și să respectați drepturile oamenilor care au ales partidele de opoziție pe care le reprezentăm. Noi astăzi vorbim din numele a sute de mii de oameni care au votat pentru noi. Stimate domnule ambasador al Germaniei, vrem să auzim poziția dumneavoastră în legătură cu toate aceste ilegalități și probleme enumerate mai sus și să interveniți, folosind toate mijloacele diplomatice, pentru a opri persecutarea opoziției”, a declarat Vadim Fotescu.



Pub