(video) Consilier PL, nemulțumit că șefa Apă Canal Chișinău a plecat în deplasare: „A mai fost un viceprimar care umbla prin Turcia, l-am dat afară”

Directoarea generală Apă Canal Chișinău, Irina Gutnic, numită în funcție în luna iunie, a fost luată la rost în cadrul ședinței de ieri a CMC, în lipsa sa. Consilierul liberal Ion Ciobanu s-a arătat deranjat de faptul că șefa ACC nu s-a prezentat personal, cu raportul pe activitatea întreprinderii, ci l-a trimis pe directorul tehnic, Anatolie Lichii. Ultimul a explicat că Gutnic se află într-o deplasare în Turcia, fapt ce l-a enervat și mai tare pe Ciobanu.

Foto: tv8.md

„Matale vii a doua oară de când noi cerem directoare. Unde-i?”, l-a întrebat consilierul PL Ion Ciobanu pe directorul tehnic al Apă Canal Chișinău, Anatolie Lichii.

„Noi am informat secretariatul CMC referitor la plecarea în deplasare a doamnei director general în orașul Izmir. Deplasarea a fost organizată cu suportul ambasadorului RM în Turcia. Doamna director merge să facă schimb de experiență în ceea ce ține de contorizarea inteligentă a consumatorilor, fiindcă de o contorizare corectă a consumului de apă depind mult și încasările”, a răspuns Lichii.

„Scuzați, vă rog frumos, asta e pe malul mării, da?”, a întrebat consilierul.

„Nu are nimic malul mării cu schimbul de experiență, organizat din inițiativa ambasadorului RM în Turcia”, a răspuns din nou directorul tehnic ACC.

„Eu ca să înțeleg încă o dată, ce caută ea acolo? A mai fost un viceprimar care tot așa, umbla prin Turcia și când a revenit, l-am dat afară”, a menționat Ion Ciobanu.



De la mijlocul lunii iunie, SA „Apă-Canal Chişinău” are un nou director general. Este vorba despre Irina Gutnic, care în luna februarie, anul curent, a fost demisă cu scandal de Parlament de la ANSC, înainte de termen.

Ulterior, șefa adjunctă a ANSC, demisă de Parlament, a negat acuzațiile în adresa sa. Gutnic a spus că „are loc subordonarea instituțiilor statului unui grup de persoane, fapt tolerat de actuala guvernare, iar persoanele incomode sunt demise ilegal din funcții”.


Pub