Un nou război între Primăria Chișinău și Ministerul Mediului? CSE municipală a instituit situație excepțională teritorială și cere implicarea Guvernului

Comisia Situații Excepționale a Municipiului Chișinău întrunită, astăzi, în ședință, a decis constatarea situației excepționale teritoriale în municipiu, în contextul „imposibilității evacuării, transportării și depozitării deșeurilor vegetale, de construcții și demolări, din motiv că nu se indică/acceptă de către instituțiile de mediu loc pentru depozitare/conservare/recultivare, situație în urma căreia au de suferit locuitorii mun. Chișinău și care va afecta activitatea mai multor întreprinderi municipale, cauzând acestora prejudiciu material”. În acest context, Comisia solicită Guvernului și CSE a RM „să intervină imediat în soluționarea” problemei.

Foto: UNIMEDIA

În decizia CSE a mun. Chișinău se menționează că din cauza situației excepționale, „mai multor întreprinderi municipale le va fi cauzat un prejudiciu material direct mai mare de 100 de unități convenționale, la ziua producerii situației excepționale”.

În acest context, Comisia a decis să permită „Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), pe un termen de 2 luni, începând de astăzi, evacuarea, transportarea și depozitarea deșeurilor vegetale, de construcții și demolări, depozitarea, provizoriu, pe teritoriul carierei de extragere calcar a S.A. Edilitate, termen în  care vor fi perfectate actele corespunzătoare”.

Totodată, Comisia solicită Guvernului și CSE a RM „să intervină imediat în soluționarea situației excepționale teritoriale din municipiul Chișinău”.

Între timp, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare a CMC va perfecta, coordona și prezenta spre aprobare CMC proiectul de decizie privind formarea unor bunuri imobile și stabilirea relațiilor funciare de superficie asupra unui lot de pământ din Calea Ieșilor 36, cu Direcția generală locativ-comunale și amenajare.




Pub