După instaurarea situației excepționale teritoriale în Chișinău, Inspectoratul pentru Protecția Mediului vine cu o reacție

deșeu
Foto: e-circular.org

Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) vine cu o reacție referitor la declarația primarului general al capitalei, Ion Ceban, în care a precizat că autoritățile de mediu au blocat evacuarea, depozitarea și transportarea deșeurilor vegetale, din construcții și demolări, rezultate în procesul de salubrizare a orașului. Deșeurile ar fi trebuit să fie evacuate pe terenul amplasat pe str. Calea Ieșilor, 36.

Potrivit IPM, în locația dată a fost creat un platou pentru depozitarea deșeurilor vegetale, din construcții și demolări, cât și a deșeurilor municipale, acumulate în urma salubrizării orașului Chișinău, în lipsa unui proiect de execuție, avizat pozitiv de autoritățile de mediu, iar acest lucru contravine prevederilor actelor normative și legislative de mediu.

Pentru a preveni eventualele daune cauzate mediului înconjurător şi altor valori ocrotite de lege, IPM, în scopul neadmiterii depozitării deșeurilor de orice tip, în spații neautorizate, a emis Decizia cu privire la suspendarea acțiunilor persoanelor fizice/juridice, care contravin prevederilor legislației de mediu în vigoare. Această decizie va fi anunțată Direcției Generale Locativ-Comunală și Amenajare a Consiliului municipiului Chișinău, responsabilă de gestionarea terenului pe care are loc depozitarea deșeurilor descrise mai sus, până la obținerea actelor permisive de mediu.


Amintim că astăzi, 7 septembrie, Comisia de Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a instaurat situație excepțională teritorială în Chișinău, privind imposibilitatea evacuării, transportarea și depozitarea deșeurilor vegetale, de construcții și demolări. Potrivit autorităților municipale, decizia a fost luată după ce instituțiile de mediu nu au indicat și acceptat un loc pentru depozitarea acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente