Expoziții, filme, spectacole și seminare. La ce evenimente poți să mergi mâine, 8 septembrie

muzeul national de arta
Foto: Facebook: Muzeul Național de Artă

Arta ne ajută să ne concentrăm asupra frumosului. Studiile ştiinţifice au demonstrat că muzica, teatrul, artele plastice ne îmbunătăţesc calitatea vieţii şi ne fac să ne simţim bine. Săptămâna aceasta orașul vibrează de evenimente artistice și activități ce contribuie la dezvoltarea ta. Noi ți-am pregătit tradiționala listă de recomandări.

Am selectat cinci evenimente la care poți merge mâine, 8 septembrie.

Dezvoltarea toleranței față de sine și față de ceilalți

Psihologie.md/Facebook

În societate conviețuiesc oameni ce au caractere, obiceiuri și culturi diferite. Specialiștii spun că pentru a te simți confortabil într-o comunitate diversă, trebuie să înveți să accepți valorile altora și să fii tolerant(ă). Mâine, începând cu ora 14.30, Psihologie.md te invită la un curs de dezvoltare personală.

Organizatorii promit că în cadrul lecției o să dobândești următoarele abilități:
# manifestarea unor atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi;
# exersarea atitudinilor şi comportamentelor tolerante.

Accesează link-ul pentru a vedea agenda evenimentului și detalii legate de locul desfășurării acestuia.

„O zi din viața lui Helen”

Teatrul Național Eugene Ionescu/Facebook

Cea de a XXXII-a stagiune teatrală a Teatrului Național „Eugene Ionesco” se declară deschisă. Mâine, șapte septembrie ești așteptat(ă) la spectacolul „O zi din viața lui Helen”. O să urmărești viața lui Helen ca printr-un microscop chiar în bucătăria apartamentului ei. Cei mai norocoși vor avea posibilitatea s-o ajute la prepararea unei salate de varză.

Spectacolul începe la ora 18.30.

Biletele le puteți procura aici. Amintim că TNEI oferă 20 % reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari.

„Carmen”

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”/Facebook

„Carmen” este o operă în patru acte, cu muzica compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela lui Prosper Mérimée.

Ai posibilitatea de a urmări piesa la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, la ora 18.00. Spectatorii sunt rugați să respecte ora de începere a evenimentului, pentru a evita incomoditățile create în sală din cauza întârzierilor. Cei care întârzie vor fi rugați să ocupe locurile rămase libere la balcon până la pauza de antract.

Vedeți unde puteți cumpăra bilete și citiți descrierea spectacolului pe această pagină.

Proiecție de film „Together We Cycle”

Alianța Biciclete Chișinău/Facebook

„Together We Cycle” este un film subtitrat în limba engleză, ce  investighează evenimentele critice care au dus la renașterea culturii ciclismului olandez. Chiar dacă mulți cred că ciclismul în Țările de Jos este un fenomen firesc și din totdeauna, organizatorii evenimentului ne asigură că au existat un șir de factori ce au dus la dezvoltarea acestuia.

Filmul are o durată de o oră și zece minute și va fi urmat de discuție despre despre cum putem valorifica experiența acumulată de alte orașe, cum putem inspira și schimba percepția locuitorilor asupra vieții în oraș.

Intrarea la eveniment este liberă. Pentru a afla mai multe detalii accesați această pagină.

Expoziție de fotografie „Maze Human”

Artcor/Facebook

Pe opt septembrie ești invitat(ă) să trăiești o experiență 3D la expoziția fotografului Sergiu Rotaru în colaborare cu Tatiana Rotaru.

Sergiu Rotaru este un tânăr fotograf din Chișinău, cu studii în arte plastice. Lucrările lui au fost publicate în reviste internaționale precum: Forbes, The Air, Top Posters, Selin, Haute Punch, Horizont.

Lansarea va avea loc la ora 18.00.

Găsiți aici descrierea conceptului expoziției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente