‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii: Centrele agroalimentare sunt vitale pentru producători. Statul va subvenționa 75% din valoare

Ministrul Agriculturii: Centrele agroalimentare sunt vitale pentru producători. Statul va subvenționa 75% din valoare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Centrele agroalimentare trebuie să fie create de către agenții economici, care sunt interesați de funcționarea acestora, iar statul va oferi subvenții pentru construcția lor. Despre aceasta a menționat Vladimir Bolea, ministrul Agricultorii în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul susține că, existența centrelor agroalimentare este una vitală, mai ales pentru micii producători. 

„Centrele agroalimentare, pentru că ne-am dori să fie nu doar unul, dar mai multe, trebuie să fie constituite de agenții economici, iar statul vine cu subvenționarea construcțiilor. Eu nu sunt susținătorul ideii ca statul să construiască măcar ceva, pentru că este foarte scump, extrem de ineficient și durează foarte mult ca timp. Sunt de părerea că trebuie să construiască agenții economici, care sunt interesați în existența acestor centre agroalimentare, să constituie cooperative și statul subvenționează, prin intermediul AIPA, 75% din valoarea investită de către agricultori în aceste centre agroalimentare”. 

Ministrul Agriculturii a explicat că doar cooperarea agricultorilor este calea de succes pentru orice proiect. 

„Constituirea centrelor agroalimentare este vitală pentru micro producători și ei trebuie să se adune împreună. Doar astfel, se vor pune bazele unui proiect de succes și durabil”. 

Menționăm că, despre crearea centrelor agroalimentare se discută de mai mulți ani, iar Programul de activitate a Guvernului prevede la capitolul Agricultură, mediu și dezvoltare rurală, crearea unui Centru Agroalimentar Modern la nivel regional, la care să aibă acces producătorii agricoli mici și care să ofere suport pentru facilitarea exporturilor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›