Nume
Parola
Vizualizări: 1631
La ADR Nord a fost prezentat studiul de prefezabilitate pentru implementarea proiectului de aprovizionare cu apă a 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița
Bălți, 6 Septembrie 2022 — A fost elaborat studiul de prefezabilitate pentru implementarea proiectului „Aprovizionarea cu apă din râul Nistru pentru 33 localități din raioanele Dondușeni, Soroca, Ocnița”, depus de ADR Nord în cadrul Apelului pe listă de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Raportul final privind elaborarea studiului de prefezabilitate a fost prezentat marți, 6 septembrie 2022, în incinta ADR Nord.

Studiul de prefezabilitate a fost elaborat de SC „Apcan Proiect” SRL în decurs de patru luni. În acest scot, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) au fost alocați 313.188 de lei.

În următoarea perioadă, ADR Nord va lansa licitația publică pentru achiziționare serviciilor de elaborare a documentației tehnice pentru localitățile implicate în proiectul „Aprovizionarea cu apă din râul Nistru pentru 33 localități din raioanele Dondușeni, Soroca, Ocnița”.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, susține că accesul la sursele sigure de apă potabilă este una dintre cele mai importante priorități în domeniul infrastructurii la nivel național, întrucât de apa potabilă consumată depinde în mare măsură sănătatea cetățenilor.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație.

www.adrnord.md