Cum i-au păcălit hackerii ucraineni pe ruși pentru a-i bombarda. Au creat conturi false ale unor femei atractive

06 Sept. 2022, 17:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Sept. 2022, 17:01 // Actual //  Lupu Eduard

Hackerii ucraineni au creat profiluri false ale unor femeilor atractive pentru a-i păcăli pe soldații ruși să-și dezvăluie locația în care se află, iar câteva zile mai târziu baza lor a fost aruncată în aer.

Nikita Knish, un profesionist IT în vârstă de 30 de ani din Harkov, a declarat pentru Financial Times că, atunci când Rusia a invada Ucraina, a vrut să-și folosească abilitățile pentru a-și ajuta țara, scrie Business Insider.

El a recrutat alți hackeri și a fondat un grup numit Hackyourmom, care acum este format din 30 de hackeri din toată țara, a spus el.

Knish a declarat că luna trecută, grupul a păcălit soldații ruși din Melitopol, după ce a creat conturi false ale unor femei atractive pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Telegram.

Hackerii au vorbit astfel cu soldați ruși și, în cele din urmă, i-au convins să trimită fotografii cu ei de pe front, a declarat Knish .

„Rușii vor mereu să impresioneze, să arate că sunt războinici”, a spus el. După ce soldații au trimis fotografii, hackerii au putut să identifice locul în care au fost făcute. Era o bază militară rusă din apropierea Melitopolului ocupat din sudul Ucrainei.

Hackerii au trimis apoi informațiile către armata ucraineană, iar câteva zile mai târziu baza a fost atacată, a declarat Knysh.

„Primul meu gând a fost: sunt eficient, îmi pot ajuta țara”, a declarat un alt membru al echipei Hackyourmom.

Site-ul de știri online ucrainean Ukrainian Pravda a raportat luna trecută că a avut loc o explozie la o mare bază militară rusă din Melitopol, citându-l pe primarul acesteia, Ivan Fedorov.

Business Insider precizează că nu a putut verifica afirmațiile hackerului. Invadarea Ucrainei de către Rusia a provocat un război cibernetic fără precedent, cu hackeri de ambele părți care au lansat atacuri.

La începutul invaziei, ministrul Digitalizării al Ucrainei le-a cerut civililor cu „talente digitale” să se alăture „armatei IT” a țării.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

BNM ar putea fi obligată să restituie 2 miliarde de lei din jaful secolului. Judecătorii Curții de Apel au respins cererea guvernatoarei BNM, Anca Dragu, de revizuire a hotărârii judecătorești de obligare a Băncii Naționale la răspundere financiară.

Astfel, BNM a fost recunoscută civilmente responsabilă în dosarul jafului bancar din anul 2014,

Totodată, judecătorii, au dat curs cererii avocatului fostului viceguvernator BNM, Emma Tăbîrță, de a implica Banca Națională în proces ca parte responsabilă civilă.

Anterior premierul Dorin Recean a criticat decizia judecătorilor privind atragerea BNM în calitate de parte civilmente responsabilă, iar Asociația Judecătorilor l-a acuzat că atacă independența justiției. După aceasta avocatul unui din inculpați a cerut recuzarea procuroarei Mariana Leahu acuzând-o că a provocat „un conflict între puterea executivă și cea judecătorească”. Acuzatoarea a declarat că nu a raportat nimănui despre deciziile adoptate în instanță, iar avocatul a zis că este convins de cuvintele ei și și-a retras cerea de recuzare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău