Orașul Enerhodar a rămas fără electricitate și apă după declanșarea unei explozii. Cele mai importante evenimente din a 195-a zi de război

război2
Foto: Valentin Reznicenko/Telegram

Astăzi este a 195-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 O explozie puternică s-a produs după ora 12.00 în Enerhodar, unde se află centrala nucleară de la Zaporijjea. În urma acesteia, orașul a rămas fără electricitate și apă. Despre acest lucru a anunțat primarul orașului, Dmâtro Orlov.

🟣 Două rachete de tip S-300 au fost lansate spre centrul orașului Harkiv. În urma exploziilor au fost distruse trei etaje din cadrul unui bloc de locuit cu cinci etaje și un bloc administrativ. Acest lucru a fost anunțat de către președintele Administrației Militare Regionale din Harkiv, Oleg Sinehubov.

Totodată, primarul orașului Harkiv, Ihor Trehov, a anunțat că au fost scoase de sub dărâmăturile blocului de locuit două femei și un bărbat.

🟣 Armata rusă a bombardat orașul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk. 20 de blocuri înalte și 11 clădiri private au fost avariate, iar o casă a fost distrusă. Au fost avariate o grădiniță, două licee, un centru de creativitate tehnică și un club sportiv. Despre acest lucru a anunțat președintele Administrației Militare Regionale din Dnipropetrovsk, Valentân Reznicenko.

🟣 De la începutul războiului din Ucraina, aproximativ 32 000 de ucraineni au decedat. Potrivit procurorului general, Andri Kostin, 160 de ruși sunt puși sub acuzare. Despre acest lucru a anunțat în timpul unei discuții la deschiderea expoziției „Crime de război rusești” de la Bruxelles, relatează ukrinform.ua.

🟣 Noaptea trecută, armata rusească a bombardat orașul Nicolaev, lovind un depozit de cereale. În urma exploziei a izbucnit un incendiu. Victime nu au fost înregistrate. Despre acest lucru a anunțat președintele Administrației Militare Regionale Nicolaev, Vitali Kim.

🟣 Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat că, de la începutul războiului, armata rusă a pierdut peste 50 000 de soldați. În ultimele 24 de ore au decedat 350 de militari ruși. De asemenea, armata rusă a pierdut nouă tancuri și 25 de mașini blindate.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente