‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaStrategie Grains a redus prognozele pentru recolta de floarea-soarelui și soia din UE

Strategie Grains a redus prognozele pentru recolta de floarea-soarelui și soia din UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Strategie Grains a redus prognozele pentru recolta de floarea-soarelui și soia din Uniunea Europeană din acest an, invocând daunele cauzate de vremea uscată și caldă, în timp ce a crescut prognozele pentru rapiță, datorită unei recolte mai bune decât se aștepta.

Într-un raport privind culturile oleaginoase, compania de consultanță și-a redus cu aproape 1,2 milioane de tone recolta de semințe de floarea-soarelui din UE estimată la 9,17 milioane de tone, în scădere cu 11,3% față de anul trecut, în ciuda creșterii puternice a suprafeței semănate.

Pentru boabele de soia, analiștii au redus prognoza de producție din UE pentru 2022 la 2,49 milioane de tone de la 2,78 milioane, acum cu 7,3% sub nivelul de anul trecut.

„Pentru producția de floarea-soarelui și soia, vremea extrem de caldă și uscată din ultimele săptămâni a redus potențialele de producție în majoritatea țărilor mari producătoare europene”, a anunțat Strategie Grains.

Analiștii au redus în mod repetat prognozele pentru culturile de primăvară din UE, inclusiv porumb, deoarece seceta în țările producătoare majore, cum ar fi Franța, România și Ungaria, au afectat plantele în perioada lor crucială de creștere.

Pentru rapiță, principala cultură de semințe oleaginoase a UE, Strategie Grains și-a majorat estimarea recoltei din acest an la 19,15 milioane de tone de la 18,47 milioane de tone prognozate anterior, acum cu 12,7% peste nivelul de anul trecut.

Amintim că Comisia Europeană a redus cu 10% estimările privind recolta de porumb din 2022, la finele lunii august

„Rapița s-a bucurat de condiții bune de creștere în acest sezon în majoritatea zonelor de producție europene, iar rezultatele recoltei sunt chiar mai bune decât se aștepta”, indică Strategie Grains.

‹ adv ›

În ceea ce privește cererea, analiștii și-au majorat previziunile privind importul de rapiță și semințe de floarea-soarelui, invocând exporturile dinamice ucrainene pe rute terestre și așteptările că exporturile de semințe de floarea-soarelui vor beneficia de coridorul maritim securizat instituit în cadrul acordului intermediat de ONU.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›