‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCSE a abrogat decizia de nerambursare a TVA la exportul de ulei

CSE a abrogat decizia de nerambursare a TVA la exportul de ulei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia Situații Excepționale a abrogat dispoziția din 18 mai 2022, potrivit căreia TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești, se va face fără drept de deducere.

Punctele 6, 7 şi 8 din Dispoziţia nr. 21 din 18 mai 2022 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale se abrogă.

Amintim că, recent directorul executiv al Grupului de companii Trans-Oil, Vaja Jhashi, a spus că așteaptă anularea dispoziției CSE de nerestituire a TVA la export de ulei. 

„În calitate de acționar majoritar și Director Executiv al Grupului Trans-Oil, consider că este important să explic poziţia Grupului în legătură cu situaţia creată după adoptarea dispoziției nr. 21 din 18 mai 2022 de către CSE.

Grupul Trans-Oil nu o singură dată şi-a expus public poziţia la acest subiect în ultimele trei luni – și anume că interdicţia de a restitui TVA la export de ulei de floarea-soarelui a fost instituită fără vreun temei legal și economic. Am adus toate argumentele necesare şi sperăm că am reuşit să convingem autorităţile din Republica Moldova că această interdicţie trebuie anulată, pentru că, în esenţă, reprezintă o lovitură dură aplicată întregii industrii”, era indicat în declarația publicată.

Anterior, Grupul Trans-Oil a anunțat despre faptul că ar putea stopa activitatea uzinei din Bălţi, dacă Guvernul prin Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) nu anulează decizia prin care la exportul de ulei nu poate beneficia de rambursarea TVA.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›