(video) Membrii Partidului „Șor” au protestat la Judecătoria Chișinău față de reținerile abuzive ale reprezentanților formațiunii: Libertate deținuților politici!

Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au protestat duminică, în fața Judecătoriei Chișinău, cu sediul în sectorul Ciocana, acolo unde are loc ședința de judecată în cazul unui lider al unei organizații teritoriale a formațiunii și a unui angajat din staff-ul partidului. Asta după ce aceștia au fost reținuți în urma perchezițiilor organizate vinerea trecută de CNA.

Foto: captură video

Mulțimea și-a exprimat dezacordul față de acțiunile instituțiilor de drept care, la indicația președintelui Maia Sandu și a guvernării PAS, au percheziționat și arestat reprezentanți ai Partidului „ȘOR”, care sunt oameni obișnuiți.

Libertate deținuților politici! Libertate Marinei Tauber! Maia Sandu, justiția nu e jucăria ta! Victorie! Sunt lozincile scandate de manifestanții care s-au adunat în fața Judecătoriei sectorului Ciocana.

„Astăzi, am ieșit în stradă ca să spunem stop dezmățului care are loc la indicația guvernării. Am venit să-i susținem pe colegii noștri, care au fost reținuți și arestați pe nedrept, fără nicio argumentare juridică. Este vorba despre deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, dar și alți colegi de ai noștri, care sunt deținuți politici. Am ieșit în stradă pentru a lupta pentru o justiție echitabilă pentru toți cetățenii. Guvernarea, în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor serioase din țară, să construiască infrastructura, să micșoreze prețurile, să le asigure oamenilor un trai decent, se luptă cu opoziția”, a declarat consilierul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Iurie Cuznițov.

„Cei care vor să aibă o viață bună, să le fie respectate drepturile, trebuie să le dea peste obraz celor de la guvernare. Maia Sandu se face că nu ne vede, în spatele ei stă un număr mare de bodyguarzi, apelează la metode totalitare în lupta cu opoziția. Noi nu ne vom lăsa învinși. Ratingul Partidului „ȘOR” crește de la o zi la alta, iar al Maiei Sandu și PAS scad vertiginos. Atât timp cât vom fi uniți, vom fi de neînvins. Jos Maia Sandu. Poporul cere dreptate, libertate deținuților politici și demisia guvernării, în frunte cu Maia Sandu!”, a menționat consilierul municipal al Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji.

„În țară este din ce în ce mai greu. Oamenii se înrăiesc de la o zi la alta. Ura celor care au votat-o pe Maia Sandu și partidul său este din ce în ce mai mare. Oamenii au așteptat realizări, dar nimic bun nu se întâmplă. Plătim mai scump decât în Ucraina pentru toate produsele și serviciile. Aceasta este o guvernare care își bate joc de cetățeni și luptă cu opoziția, prin presiuni și șantaj. Noi, însă, vom deveni și mai puternici. Va veni vremea când Maia Sandu va răspunde pentru toate fărădelegile pe care le comite. Sfârșitul acestei guvernări este aproape”, a afirmat în fața protestatarilor consilierul municipal și președintele de onoare al Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenko.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a declarat că formațiunea va depune eforturi pentru a preveni abuzurile la adresa opoziției, inclusiv pe dimensiune parlamentară.

„Marina Tauber stă de peste 40 de zile după gratii și nimeni nu a audiat-o vreodată. Maia Sandu a promis că va fi un președinte al tuturor, dar în niciun raion nu este primită cum se cuvine. Oamenii sunt supărați din cauza scumpirilor. Acțiunile guvernării sunt îndreptate împotriva oamenilor. Mai mult, Maia Sandu și guvernarea PAS fac tot posibil să atragă Moldova într-un conflict militar. Asta deși Moldova trebuie să rămână un stat neutru”, a accentuat Vadim Fotescu.

Și oamenii de rând, care au participat la proteste, au declarat că își doresc alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, motiv pentru care vor continua să iasă în stradă până când actuala guvernare va pleca de la putere.



Pub