Unul și-a ascuns documentul în pantof, iar al doilea îl camuflase în portmoneu: Doi moldoveni, prinși cu acte false la frontieră

Polițiștii de frontieră din Leușeni documentează doi moldoveni care au fost depistați la controlul adițional cu acte românești falsificate. Unul dintre moldoveni și-a ascuns documentul în pantof, iar al doilea îl camuflase în portmoneu, ambii ar fi fost ajutați de intermediari pentru a intra în posesia acestor falsuri.

Foto: border.gov.md

Conform analizei de risc, pasagerul cursei Moldova-Olanda, un moldovean de 28 de ani din Bălți, a fost supus controlului de frontieră suplimentar. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au acționat în comun cu ofițerul FRONTEX. Ca urmare, în talpa încălțămintei echipa mixtă a depistat o carte de identitate, cu însemnele autorităților române, care ar fi eliberată pe numele posesorului. La examinarea actului cu tehnica specială a fost stabilită contrafacerea acestuia. Audiat, tânărul a recunoscut că pentru a se angaja la un post de muncă mai bine plătit în Olanda și-a perfectat acest buletin. Ar fi procurat acest document cu suma de 100 de euro.

În cel de-al doilea caz este cercetat un moldovean de 28 de ani, locuitor al raionului Drochia. Bărbatul se întorcea acasă din Germania. Fiind trecut la linia a doua de control, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneu un permis de conducere românesc, care ar fi emis pe numele său. Din primele verificări a fost constatat că actul este unul neveridic, conținând mai mulți indici de falsificare. La cele depistate, conaționalul a declarat că a fost ajutat în Germania, unde era angajat, să obțină acest permis. Documentul i-ar fi trebuit pentru a-și procura un autoturism. Pentru serviciile de perfectare a falsului ar fi oferit 200 de euro.

În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-științifice. Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST.


Pub