(video) Vizita Maiei Sandu la Comrat, încheiată cu scandal și strigăte: - Vreți gaz ieftin și scuipați oamenilor în față! - Eu nu scuip nimănui în față! - Doar debitați prostii la Platforma Crimeea

Vizita președintei Maia Sandu la Comrat s-a încheiat cu scandal și strigăte. Unul dintre deputații Adunării Populare a Găgăuziei i-a cerut să meargă în Rusia ca să se înțeleagă referitor la prețul gazului menționând că copiii nu vor putea sta în sălile de clasă cu 15 grade. La rândul său, șefa statului a răspuns că „nu e suficient să vrem doar noi preț mic la gaz, dar și cei care îl vând, iar ei nu vor”. „Păi dacă mergeți la Platforma Crimeea și depitați tot felul de prostii pe alături cu realitatea. De unde gaz ieftin, dacă îi scuipați omului în față?”, a adăugat deputatul Grigori Diulgher.

Foto: Captură de ecran

- „Am către dumnevoastră o mare rugăminte, ca mamă, ca profesoară cu 28 de ani experiență, lăsați totul deoparte și mergeți în Rusia ca să vă înțelegeți referitor la prețul gazului. Dumnevoastră ca președintele acestei țări, oamenii au avut încredere, iar acum se îndoiesc în privința dumnevoastră. Și nu doar în Găgăuzia, în toate regiunile Moldovei. Nu pot copiii noștri să stea în sălile de clasă cu 15 grade”, a spus deputata socialistă Elena Iurcenko.

- „Noi nu avem încă 15 grade așa că haideți să nu vorbim despre lucruri care nu se întâmplă, să nu ne facem anumite imagini. Noi am spus că trebuie să fim pregătiți pentru orice scenarii. Și e normal să fim sinceri pentru că puteam să vă spunem că totul este bine că nu este nicio problemă, dar noi respectăm oamenii. Am spus că sunt riscuri, dar noi facem totul posibil pentru a nu ajunge la așa situație, nu e suficient să vrem doar noi preț mic la gaz, dar și cei care îl vând, iar ei nu vor. Și ei dacă nu vor, atunci noi putem aici să vorbim mult”, a răspuns șefa statului.

- „Da dumnevoastră sunteți sigură că ei nu vor?”, a declarat deputatul Grigori Diulgher.

- „Da, sunt sigură”, a spus Sandu. 

- „Păi dacă mergeți la Platforma Crimeea și depitați tot felul de prostii pe alături cu realitatea. De unde gaz ieftin, dacă îi scuipați omului în față?”, a răspuns Diulgher.

- „Eu nu am scuipat nimănui în față. Vă mulțumesc de întrevedere. Eu am să mai vin”, a menționat șefa statului.


Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a venit cu o reacție după vizita Maiei Sandu la Comrat. „Doamna Președintă din păcate, nu a dat un răspuns la nicio întrebare care îngrijorează autoritățile locale și fiecare familie din Republica Moldova. Mai mult, acesta nu a reușit să depășească antipatiile personale și nu a fost pregătită să construiască un dialog”, a declarat Vlah.

Maia Sandu a fost întâmpinată cu pâine și sare, dar și cu un buchet de flori la Universitatea de Stat din Comrat. Șefa statului a susținut, în fața studenților, un discurs în limbile rusă și găgăuză. Aceștia i-au pus și întrebări, atât legate de relația tensionată cu bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, cât și despre miliardul furat și salariul pe care îl are ca președinte de țară.

Președinta nu a avut o întrevedere tete-a-tete cu Bașcana Găgăuziei, în cadrul vizitei la Comrat. Aceasta a avut o discuție doar cu Speakerul Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, iar imediat după a avut o întrevedere cu deputații, unde a participat și Bașcana. Cele două oficiale s-au întâlnit chiar în fața sediului, unde au avut o scurtă discuție.


Pub