„Vă mulțumim pentru liniște și pace”: Armata Națională a Republicii Moldova sărbătorește 31 de ani de la fondare

Armata Națională a Republicii Moldova sărbătorește, astăzi, 31 de ani de la fondare. Astfel, președinta Maia Sandu a adresat un mesaj ofițerilor, ostașilor în termen și tuturor angajaților Forțelor Armate ale țării. Totodată, președinta a conferit distincții de stat mai multor militari și angajați civili ai Armatei Naționale. Cu un mesaj a venit și Poliția Republicii Moldova: „Vă mulțumim pentru liniște și pace!”.

Foto: FB/Maia Sandu
„Astăzi, când celebrăm 31 de ani de la crearea Armatei Naționale, am adresat un mesaj cordial ofițerilor, ostașilor în termen și tuturor angajaților Forțelor Armate ale țării. Am menționez că armata a fost și rămâne un pilon esențial al statului și am onorat sacrificiul veteranilor și al eroilor căzuți în lupta pentru independența, suveranitatea și integritatea noastră teritorială. Am salutat prezența militarilor la datorie ori de câte ori Republica Moldova s-a confruntat cu calamități naturale, dar și în timpul pandemiei de Covid-19 sau la gestionarea fluxului de refugiați din primăvară.

Am apreciat modul în care ne reprezintă militarii moldoveni în misiunile de pacificare internaționale. Am subliniat totodată că este nevoie de a consolida capacitatea de apărare a armatei mai ales acum, când un război nedrept și crunt are loc chiar la hotarul nostru. O armată puternică, modernă și bine echipată oferă țării încredere în forțele proprii, libertate de acțiune și opțiuni strategice, în caz de pericol.

În semn de apreciere pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei față de patrie și pentru contribuția la consolidarea și dezvoltarea sistemului național de apărare, am conferit astăzi distincții de stat mai multor militari și angajați civili ai Armatei Naționale”, a menționat Maia Sandu. 

Cu un mesaj a venit și Poliția Republicii Moldova.

„Armata Națională a Republicii Moldova sărbătorește, astăzi, 31 de ani de la fondare. Stimați colegi, apreciem profesionalismul, devotamentul și dedicația cu care vă exercitați atribuțiile în activitatea zilnică. Vă mulțumim pentru liniște și pace! La Mulți Ani, stimați militari! La Mulți Ani, Armata Națională!”, se arată în postare.

Vedeți mai jos ceremonia oficială dedicată aniversării a 31-a de la crearea Armatei Naționale:



Pub