A doua încercare NASA de lansare a misiunii Artemis 1 spre Lună a fost anulată, după noi probleme apărute la alimentare

NASA a încercat o nouă lansare spre Lună a misiunii Artemis, dar a fost nevoită să anuleze din nou evenimentul, din cauza unor probleme tehnice. Și prima încercare, programată la începutul săptămânii, a fost împiedicată tot de probleme tehnice apărute la unul dintre motoare. Racheta SLS (prescurtarea de la „Space Launch System” - „Sistem de Lansare în Spațiu”) era pregătită să decoleze de la Centrul Spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, dar în cele din urmă misiunea a fost anulată pentru o dată ulterioară, scrie digi24.ro.

Foto: digi24.ro

NASA a renunțat din nou la încercarea de a lansa noua sa rachetă, din cauza unor probleme tehnice. Din nou a fost vorba despre o scurgere periculoasă de combustibil, relatează CNN.

Echipa tehnică a descoperit o scurgere de hidrogen lichid la rezervor, pe care nu a reușit să o rezolve.

Este pentru a doua oară într-o săptămână când agenția spațială americană a fost nevoită să oprească numărătoarea inversă a lansării din cauza unor probleme tehnice. Prima încercare de lansare, luni, a fost anulată după ce au apărut mai multe probleme, inclusiv la un sistem de răcire a motoarelor rachetei, dar, la fel ca sâmbătă, au fost semnalate și scurgeri la alimentare.

Anterior, Directorul lansării rachetei Artemis I către Lună a decis anularea lansării programate, potrivit NASA.


Pub