A decedat Iurii Bașkatov – dublul vicecampion olimpic la înot al Republicii Moldova

iurii bașkatov
Foto: olympic.md

La vârsta de doar 54 de ani, dublul vicecampion olimpic la înot al Moldovei, Iurii Bașcatov, a decedat. Anunțul a fost făcut astăzi de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

„Cu nemărginită durere în suflet trăim aceste clipe grele, cauzate de plecarea pe drumul cel fără de întoarcere al marelui înotător”, menționează reprezentanții comitetului.

Iuri Bașcatov s-a născut la Chişinău, în data de 20 iunie 1968 și, a reuşit să se impună în timpul Uniunii Sovietice când concurenţa era foarte dură. Cele mai mari rezultate le-a obţinut în proba de ștafetă 4×100 metri liber, fiind dublu vicecampion olimpic, în 1988 şi 1992, campion european, în 1989 şi, medaliat cu bronz la Mondialele din 1991. La invididual s-a remarcat în 1989, când a devenit vicecampion european pe distanţa de 100 metri stil liber.

În 1993, Iurii Başcatov a câştigat ultimul său titlu din carieră – campionatul Moldovei şi a decis să se retragă învingător. Următorul an s-a mutat cu traiul în Chile, America de Sud, unde a locuit următorii 28 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente