Andrei Spînu: „Compania de stat Energocom este în proces de deschidere a unei filiale în România”

Foto: captură de ecran

Până la finele lunii septembrie, va fi deschisă filială companiei Energocom în România, pentru a putea desfășura activități de tranzacționare a gazelor naturale. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„În sistemul de transport din România sunt 24,5 milioane de metri cubi. Energocom, compania de stat, este în proces de deschidere a unei filiale în România. Pentru a putea stoca în România ai nevoie de prezența unei persoane juridice, a unei companii. Deja se fac toate procedurile și sunt optimist că până la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, deja vom avea deschisă filiala Energocom în România și acest gaz care la moment este în sistemul de transport va putea fi, propriu-zis, înmagazinat în depozitele din România”, a declarat acesta în cadrul emisiunii.

Potrivit informațiilor, în luna aprilie, parlamentul a votat modificarea legii gazelor care prevede asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Legea prevede și crearea rezervelor de gaz. În proiect este reglementată obligativitatea furnizorului de ultima opțiune de a stoca, în una din țările vecine, rezerve de gaze naturale, într-un volum suficient pentru o perioadă de două luni de iarnă. În caz contrar vor fi pasibili sancționării.


Amintim că recent Moldovagaz a anunțat că va solicita repetat de la ANRE aprobarea unui nou tarif pentru metru cub de gaz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente