(video) „Care bucată de țară a cerut-o Rusia pentru gaz ieftin?” Maia Sandu: Putem doar să speculăm. E clar că nu-l oferă pentru ochi frumoși

După ce a declarat că „nu se apucă să vândă o bucată de țară pentru gaz ieftin”, președinta Maia Sandu ne îndeamnă „să nu speculăm pe ce exact ar fi vrut să ceară Federația Rusă”. „Nu m-am referit la ce anume a cerut Rusia, dar e foarte clar că Rusia nu oferă un preț mai mic decât cel de piață de ochi frumoși. Acum putem doar să speculăm”, a declarat șefa statului la În Profunzime de la PRO TV.

Foto: UNIMEDIA

„- Putem doar să ne dăm cu părerea ce anume poate să ceară Rusia, care încearcă să obțină cât mai mulți bani din aceste prețuri.

Nu vreau să intrăm în speculații. Noi nu am vrut să analizăm alte probleme în contextul contractelor de gaze. Rusia a încercat să deschidă alte probleme în aceleași discuții pe contractul cu gaze. Noi nu am dorit să intrăm în aceste discuții. Dacă intram în aceste detalii am fi știut ce anume ar fi vrut Rusia.

- E vorba despre Transnistria?

- Nu am admis ca discuțiile pe contractele pe gaze să includă alte dimensiuni. Nu avem detalii”, a declarat Maia Sandu.

Tot șefa statului, Maia Sandu, declara la mijlocul lunii iulie că nu are rost să meargă la Moscova pentru discuții pe contractul de gaze, pentru că acest lucru nu va schimba situația.

„Noi am obținut un contract pe care puteam să îl obținem, eu nu o să mă apuc să vând o bucată de țară doar ca să avem jumătate de an gaze mai ieftin”, a declarat Sandu, fără să explice la ce exact se referă.


Pub