(video) Maia Sandu, în apărarea lui Spînu și Alaiba: Nu văd unde nu a fost solidaritate. MAI a intervenit în inundații. Fiecare să-și asume responsabilitatea

Președinta Maia Sandu nu vede o problemă ca deputați și miniștri PAS să facă glume și să ironizeze pe Facebook pe intemperiile care au făcut ravagii în capitală. Mai mult, aceasta susține că autoritățile centrale au intervenit cu ce au putut și au avut „o abordare constructivă”. „Fiecare să-și asume responsabilitatea la locul său. Nu vă unde nu a fost solidaritate”, a declarat Sandu la În Profunzime de la PRO TV.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„- Am văzut o parte din politicieni care mai că nu băteau din palme și îl acuzau pe Ion Ceban că el ar fi vinovat de asta, dar nu am văzut nicio inițiativă de a se așeza acești politicieni la masa de discuții…

- Nu este adevărat. Ministerul de Interne de a fost acolo din primele minute. Îmi pare rău, nu sunt de acord că cineva a stat deoparte. Autoritățile centrale au intervenit acolo unde au putut să intervină.

- Aceasta e treaba Ministerului de Interne, eu vorbeam despre politicieni...

- Ce așteptări aveți de la acești politicieni?

- Să comunice între ei.

- Exact, intervenția MAI a făcut parte din această abordare constructivă. N-o să ne apucăm să comentăm tot ce scriu politicienii din Republica Moldova. Fiecare să-și asume responsabilitatea la locul său. Nu văd unde nu a fost solidaritate aici. Ministerul a intervenit. Dacă vorbiți despre discuții tehnice, acestea nu se puteau întâmpla pe Facebook, în momentul ploii”, a declarat Maia Sandu.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a atras un val de critic pe rețele, după ce i-a scris primarului Ion Ceban, în timpul unei furtuni puternice, care a distrus acoperișuri, mașini și chiar a ucis un om în Chișinău. „Ion (Ivan) poți să faci km de trotuare, dar doar 30 min de ploaie arată cât de prost gestionezi acest oraș”, a scris Spînu, într-o postare pe Facebook.

„Am impresia că oamenii au avut traume foarte grave în copilărie, pentru că să moară capra vecinului, să te bucuri sadic de faptul că o persoană decedează sau sunt vătămări sau cad copaci sau se distrug mașini, blocuri, acoperișuri... nu înțeleg aceste lucruri”, a comentta, la rândul său, primarul Ion Ceban.

După ultima furtună din capitală, mesajele sarcastice au venit de la deputatul PAS, Dumitru Alaiba. „ Un nou „havuz”. Cam pe carosabil. Se putea în altă parte, că încurcă la trafic”, a scris acesta pe Facebook, postând imagini cu o gură de canalizare inundată de ploaia torențială. Postarea a fost criticată de internauți, jurnliaști și politicieni.


Pub