Ceban, despre răspunsul Maiei Sandu: Doamna nu s-a așteptat la așa întrebare, dar minciuna are picioare scurte

Primarul capitalei, Ion Ceban, acuză președinte Maia Sandu de minciună atunci când spune că municipalitatea a primit ajutor și intervenție la nivel de stat, după furtuna din 9 august. Reacția vine după ce Sandu a luat apărarea deputaților Dumitru Alaiba și Andrei Spînu, care au ironizat pe intemperiile care au făcut ravagii în capitală. 

Foto: UNIMEDIA

„Minciuna are picioare scurte!

Nu tocmai coincid vorbele cu realitatea și oamenii cunosc, mai ales în cazul furtunii din 9 august, când sectoarele Rîșcani și Ciocana au fost grav afectate, iar tot greul a fost lăsat pe umerii Primăriei Chișinău.

O persoană a decedat, peste 3000 de copaci doborâți, acoperișuri stricate, apartamente și subsoluri inundate, școli și grădinițe afectate, mașini deteriorate.

Pagubele au ajuns la circa 20 de milioane de lei și noi, municipalitatea, nu am primit niciun ajutor și intervenție la nivel de stat. Mulțumesc cetățenilor care s-au implicat și agenților economici. Doamna nu s-a așteptat la așa întrebare directă despre atitudinea sarcastică a unor politicieni pe timp de intemperii cât era nevoie de unitate la grijile și nevoile oamenilor. Chișinăul este parte a Republicii Moldova”, a scris Ceban.

Președinta Maia Sandu nu vede o problemă ca deputați și miniștri PAS să facă glume și să ironizeze pe Facebook pe intemperiile care au făcut ravagii în capitală. Mai mult, aceasta susține că autoritățile centrale au intervenit cu ce au putut și au avut „o abordare constructivă”. „Fiecare să-și asume responsabilitatea la locul său. Nu vă unde nu a fost solidaritate”, a declarat Sandu.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a atras un val de critic pe rețele, după ce i-a scris primarului Ion Ceban, în timpul unei furtuni puternice, care a distrus acoperișuri, mașini și chiar a ucis un om în Chișinău. „Ion (Ivan) poți să faci km de trotuare, dar doar 30 min de ploaie arată cât de prost gestionezi acest oraș”, a scris Spînu, într-o postare pe Facebook.

„Am impresia că oamenii au avut traume foarte grave în copilărie, pentru că să moară capra vecinului, să te bucuri sadic de faptul că o persoană decedează sau sunt vătămări sau cad copaci sau se distrug mașini, blocuri, acoperișuri... nu înțeleg aceste lucruri”, a comentta, la rândul său, primarul Ion Ceban.

După ultima furtună din capitală, mesajele sarcastice au venit de la deputatul PAS, Dumitru Alaiba. „ Un nou „havuz”. Cam pe carosabil. Se putea în altă parte, că încurcă la trafic”, a scris acesta pe Facebook, postând imagini cu o gură de canalizare inundată de ploaia torențială. Postarea a fost criticată de internauți, jurnaliști și politicieni.


Pub