Ţara din Europa în care clienţii Tesla au făcut greva foamei împotriva lui Elon Musk. Sfidarea miliardarul după protest

02 Sept. 2022, 16:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Sept. 2022, 16:56 // Actual //  Lupu Eduard

În Norvegia, clienţii Tesla au făcut greva foamei, pentru a-i atrage atenţia lui Elon Musk. Greva foamei este, în mod normal, asociată cu cauze nobile, iar  activiştii care au ales această formă extremă de protest au făcut acest lucru pentru a sensibiliza publicul cu privire la probleme de mare impact.

Nu este cazul unui grup de proprietari norvegieni de Tesla. La sfârşitul lunii august, aceştia au optat pentru un post de 24 de ore, încercând astfel să atragă atenţia presei şi să le aducă la cunoştinţă nemulţumirile faţă de unele caracteristici ale autoturismelor de marcă. 17 maşini Tesla au scris mesajul: „Help” (Ajutor).

Calitatea proastă a produsului Tesla stă la baza protestului. Grupul de nordici a intrat în greva foamei pentru a exprima numeroasele plângeri ale proprietarilor de Tesla, inclusiv dificultăţi de pornire la rece şi uşi blocate de gheaţă (probleme obiectiv tipice ale ţărilor nordice), dar şi probleme de ordin general, de la umflături ale tapiţeriei scaunelor şi infiltrarea apei în portbagaj, până la îngălbenirea marginilor touchscreen-ului de la bord.

Probleme care, la prima vedere, nu par a fi printre cele capabile să zguduie o naţiune. Protestul s-a extins apoi, cu alţi clienţi Tesla plângându-se de probleme în timpul fazei de încărcare, de o durată de viaţă mai scurtă a bateriei decât a promis constructorul şi de staţii de încărcare care nu sunt compatibile cu modelele mai vechi, sfidând sloganul „Reîncărcare gratuită pe viaţă”.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău