Detalii despre perchezițiile în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor”: trei persoane au fost reținute

partidul sor
Foto: Partidul „ȘOR”/Facebook

Procuratura Anticorupție continuă să conducă acțiunile de urmărire penală efectuate de Centrul Național Anticorupție în cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor”. Astăzi, 2 septembrie 2022, de către ofițerii de urmărire penală au fost efectuate patru percheziții, inclusiv la un președinte al unei organizații teritoriale raionale a partidului.

De către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție au fost reținute trei persoane pentru un termen de 72 ore.

Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiuni prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal.

Tot astăzi, judecătorului de instrucție i-a fost înaintat demersul privind prelungirea termenului măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința învinuitei Tauber Marina cu încă 30 zile, data ședinței de examinare a demersului urmând să fie fixată de instanța de judecată.

La 1 septembrie 2022, ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit a PP „Șor” a fost adusă la cunoștința reprezentantului său legal, care a fost desemnat de judecătorul de instrucție. Persoanei juridice la fel, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunilor prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal.

Amintim că în această dimineață procurorii au descins cu noi percheziții în cadrul dosarului respectiv. Anterior, percheziții în cadrul acestui dosar a avut loc pe 25 iulie. Atunci, au fost efectuate peste 100 de percheziții pe întreg teritoriul țării, au fost ridicate documente și a fost reținută o persoană pe un termen de 72 de ore.

Tot în luna iulie au mai avut loc o serie de percheziții în cadrul acest dosar. Exact în aceeași zi a fost ridicată imunitatea parlamentară a Marinei Tauber. Aceasta a fost reținută de procurori și a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente